10 kérdés mielőtt bankszámlát választunk

bankszámla választás Mindenki volt már életében olyan helyzetben, amikor bármi oknál fogva indokolt volt bankszámlát nyitnia. Ez lehet egy, számunkra már nem megfelelő, régi bankszámla megszüntetése miatt, hitelfelvétel miatt, amikor is a hitelintézet kötelez bennünket, hogy nyissunk nála bankszámlát vagy bármi egyéb ok.

Ha ebben a helyzetben is körültekintően szeretnénk eljárni és a legmegfelelőbb bankszámlát választani, fontos, hogy a döntés előtt mindenképp tegyünk fel magunknak az alábbi kérdéseket: Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Banki ügyek, Kiadások | Címke: , , | Szóljon hozzá most!

Heti nagybevásárlás

Nagybevásárlás gazdaságosanSokan szörnyednek el, amikor a háztartási napló vezetésével kiderül számukra, hogy mennyit is költenek élelmiszerre. Az élelmiszer – vásárlás az, amin sokan a legtöbbet tudják spórolni. Lássuk, hogyan! Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Élelmiszer, Háztartás, Szemléletmód, Vásárlás | Címke: , , | Szóljon hozzá most!

Minimumlista avagy mi legyen otthon mindenképpen

Minimumlista, segítség a bevásárláshozBiztos sokaknak ismerős a helyzet, amikor a legváratlanabb helyzetekben jövünk rá, hogy valami elfogyott a főzéshez otthon, esetleg csak nincs elég belőle. A megoldás persze, ha “elfutunk” a legközelebbi boltba és gyorsan megvesszük. Mivel ez általában a legrosszabbkor szokott előfordulni – vendégekre főzés, esti- hétvégi órák, amikor alig van valami nyitva, vagy már épp fel van téve a étel főni – elég bosszantó tud lenni.

A megoldás itt is – mint oly sokszor – elég kézenfekvő….. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Háztartás, Vásárlás | Címke: , , | Szóljon hozzá most!

Önállóság útjára lépni

anyagi önállóságAz önállóság az élet minden terén fontos, hiszen senki sem szeret másoktól függni. Nincs ez másképp az anyagi önállósággal, anyagi függetlenséggel sem. Nézzük mik az első lépések, hogy ezt elérjük! Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Havi költségvetés, Háztartás, Megtakarítás, Spórolás, takarékoskodás, Szemléletmód | Címke: | Szóljon hozzá most!

Egyszülős modell

anyagi biztonság elváltkéntEgy családban ideális esetben két szülő van, és idővel jönnek a csemeték. Mivel ez egy pénzbeosztással foglalkozó blog, értelemszerűen nem arra térünk ki, hogy a gyermekek születése milyen öröm és boldogság forrása a család számára. A gyermekek érkezésével mindenképpen többletkiadások válnak szükségessé a szülők életében a korábbi, gyermek nélküli időkhöz képest.

Ha ez az eset még tovább módosul olyan irányba, hogy a gyermeket vagy gyermekeket bármilyen okból egy szülő nevel, akkor ez a helyzet még fokozottabb erőfeszítéseket követel anyagi szempontból a gyerme(ke)kkel együtt élő szülőtől. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Gyermek, Havi költségvetés, Háztartás, Szemléletmód | Címke: , | Szóljon hozzá most!

Gyermekvállalással, gyermekneveléssel kapcsolatos juttatások, avagy mi mennyi 2016-ban?

 

gyermek után járó juttatás

Újabb év, újabb szociális juttatások. De ki igazodik el ezek tengerében. Akinek már van gyermeke az tudhatja, hogy milyen esetben milyen juttatásokat vehet igénybe, de a változásokat nem árt követni. Aki még nem nevel gyermeket, de hamarosan anyai örömök elé néz, mindenképpen érdemes már előre utánajárnia, hogy mikre lehetsz jogosult.

Ebben a cikkben áttekintheted, hogy gyermeked után milyen juttatásokat vehetsz idén igénybe. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Gyermek, Juttatások, támogatások | Címke: , , | Szóljon hozzá most!

Nulláról újrakezdeni… ha nehéz is, de nem lehetetlen

Bárkivel előfordulhat az életében, hogy újra elölről kell kezdeni mindent a nulláról felépíteni. Legyen az válás, egy tragédia, vagy bármilyen nem várt esemény. Az ilyenekből általában lelkileg is ki kell lábalni, viszont sokszor hozzátartozik ehhez, hogy anyagilag is újra kell kezdenünk mindent elölről, de mindenesetre át kell gondolni, hogyan is legyen a jövőben. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb, Havi költségvetés, Szemléletmód | Címke: , , , , | Szóljon hozzá most!

Hitelcsapda – segíts magadon

hitelcsapdaTöbbszörösére emelkedett a hiteltörlesztőd? Már alig tudod fizetni? Alig várod, hogy leteljen, de akkor még mindig ott a többi hitel is? Egy élet is kevés, hogy mind visszafizesd? Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Hitel, Kiadások | Címke: | Szóljon hozzá most!

Egy párkapcsolatban minden közös?

közös pénzügyek egy párkapcsolatbanAmi az tiéd, az az enyém is, ami az enyém, ahhoz semmi közöd – szól a vicces mondás. Hogy a közös anyagiak később se váljanak veszekedések forrásává, előrelátóan és tudatosan kell már a kapcsolat elején felmérni a párunk pénzhez való viszonyát, pénzköltési szokásait.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Havi költségvetés, Háztartás, Párkapcsolat | Címke: , , | Szóljon hozzá most!

Tudsz biciklizni?

a pénzkezelés tanulható, mint a biciklizésHa tudsz biciklizni, azt jelenti, hogy valaha vetted a fáradságot és időt, hogy megtanuld. Addig gyakoroltad, amíg sikerült. Az élet többi terén sincs ez másképp az új dolgokkal. Kis gyakorlással bármi megtanulható. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Havi költségvetés, Háztartás, Megtakarítás, Szemléletmód | Címke: , | Szóljon hozzá most!