Rólam

Domján Viktóriának hívnak, közgazdász végzettséggel rendelkezem.

Kisgyerekes anyukaként a környezetemben tapasztalom, hogy sok családnál gondot okoz az anyagi problémák megoldása, a családi és egyéni anyagi függetlenség elérése. Célom lett, hogy minél több embernek mutathassam meg a helyes pénzkezelés módszereit, a saját jövedelmének helyes beosztását, és ezáltal  a pénzügyi problémák csökkentését, megoldását.

A saját pénzügyeink intézése, a “családi kassza” vezetése, azaz a háztartási pénz beosztása a legtöbb ember életét végigkíséri. Így ez egy jelentős területe az életnek, ahol fontos, hogy nap mint nap felelősségteljes döntéseket hozzunk. Ennek ellenére ezt sehol sem tanítják ma Magyarországon hivatalos formában. Hogy ezeket a dolgokat kitől tanuljuk meg, kihathat az egész életünkre, illetve az anyagi helyzetünkre egész életünkön át.

A magyar lakosság eladósodottságát látván azt lehet gondolni, hogy sokan sajnos egyáltalán nem képezik magukat ezen a téren, nem céljuk pénzügyi és pénzkezelési ismereteket szerezni. Ez persze negatívan kihat az egész életükre, sőt a gyermekeik jövőjére is. Egyrészt, mert a gyermekeik így nem nagyon tudnak majd a felsőoktatásban részt venni (annak magas költségei miatt), másrészt, mert így a gyermekeiknek sincs kitől megtanulni, hogyan kell a pénzzel bánni.

Ez ellen mindenképpen tenni kell.

Célom, hogy minél több háztartásban elkezdjenek másképp gondolkodni a pénzről, ésszerűen osszák be a család jövedelmét, kilábaljanak a hitelek okozta helyzetükből. Továbbá, hogy a spórolásra, takarékoskodásra ne úgy gondoljanak, mint szükséges rosszra, amit az anyagi helyzetük kényszerít rájuk. Gondoljunk rá úgy – anyagi helyzettől függetlenül-, hogy kerüljük a pazarló életmódot! Az erőforrásainkat (legyen az akár a pénz) ne pocsékoljuk akkor se, ha adott pillanatban sok van belőle – és ez az élet minden területére igaz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.